Про це йдеться у його заяві, опублікованій на сайті британського уряду.

«Крим є частиною України, а його анексія Росією є порушенням міжнародного права. Відкриття цього (Керченського ред.) мосту є ще одним порушенням українського суверенітету і ще одним прикладом російської безрозсудної поведінки. Ми продовжуємо співпрацювати з союзниками, аби протидіяти анексії, зокрема шляхом збереження ефективного пакету санкцій», – сказав Дункан.

Британський міністр додав, що глибоко стурбований ситуацією щодо прав людини у Криму.

«Велика Британія також залишається глибоко стурбованою ситуацією щодо прав людини у Криму, де ми спостерігаємо за системним переслідуванням національних меншин і тих, хто висловлює свою несхвальну думку щодо незаконної анексії (цієї) території Росією», – повідомив він.

Дункан вкотре закликав Росію звільнити політв'язнів, які зараз перебувають у Криму й у Росії.

«Ми знову закликаємо Росію звільнити всіх українських політичних ув'язнених, які перебувають у Криму та в Росії, а також забезпечити безперешкодний доступ міжнародним організаціям з нагляду за дотриманням прав людини на півострові», – зазначив він.

Нагадаємо, незаконно ув'язнений у РФ український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив голодування, вимагаючи відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та окупованому Криму.

ІА "Вголос": НОВИНИ