Про це сьогодні, 12 жовтня, заявили учасники круглого столу у Львівській обласній раді на тему ефективного використання комунального майна, передає кореспондент «Вголосу».

Комунальний заклад ЛОР створили з метою подолання епідемію дитячого кардіоревматизму. На оздоровлення у санаторій приймають дітей віком від 5 до 18 років. У 2016 році на утримання закладу з обласного бюджету виділили 2 млн 140 тисяч грн. Загальна площа закладу – 704, 1 кв. м.

Як зазначила директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак, заклад заповнений приблизно на 30% та не виконує своїх функцій. Відтак висловила пропозицію: закрити санаторій, продати приміщення на аукціоні, виручені кошти передати на потреби галузі охорони здоров'я області. Щодо лікарів з цього закладу – перевести їх на роботу в Охматдит.

«Реорганізацію цього закладу передбачили шляхом приєднання його до КЗ ЛОР «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит». Кошти, виручені від продажу майна на аукціоні, варто спрямувати на розвиток Охматдиту та розробку проектно-кошторисної документації на спорудження сучасного дитячого онкоцентру».

Також вона додала: «Ми закриємо санаторій у будь-якому випадку, оскільки ця установа не працює. Натомість є гостра потреба зміцнити «Охматдит» і збудувати дитячий онкоцентр».

Громадські активісти апелювали до того, що цей заклад варто зберегти.

Заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк зі свого боку зазначив: «На цей заклад щороку виділяють понад 2 млн грн. Завтра ми оглянемо цей заклад та ознайомимося, як він функціонує. Поспішних рішень не буде. Повернемось до обговорення цього питання через тиждень-два».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ