75-та церемонія вручення нагороди відбулася в Лос-Анджелесі, США, повідомляє Радіо Свобода.

«Три білборди на кордоні Еббінг, Міссурі» – це кримінальна драма про жінку, що вимагає помсти за вбиту дочку. Фільм отримав нагороди в номінаціях «Найкращий драматичний фільм», «Найкращий сценарій», «Краща актриса в драматичному фільмі» (Френсіс Макдорманд) та «Кращий актор другого плану» (Сем Роквелл).

Майже всі учасники церемонії були одягнуті в чорне. Таким чином вони висловили підтримку жертвам сексуального насилля.

Цю тему у своїй промові згадала 63-річна телеведуча та актриса Опра Вінфрі, яка отримала нагороду за життєві досягнення. Вона стала першою темношкірою жінкою, відзначеною такою премією.

Крім, як повідомляє ТСН, того кращим режисером 2017 року був визнаний мексиканець Гільєрмо дель Торо, який зняв фільм «Форма води». Композитор Олександр Депла отримав «Золотий глобус» за музичне оформлення до цієї картини.

Кращим драматичним актором був визнаний британець Гарі Олдмен, який зіграв Вінстона Черчіля у фільмі «Темні часи».

Картина «Леді Бьорд» завоювала «Золотий глобус» у номінації «Комедія/мюзикл». Сірша Ронан, яка зіграла головну роль в цьому фільмі, отримала нагороду за кращу жіночу комедійну роль. Кращим чоловічим комедійним актором визнаний Джеймс Франко, який зіграв головну роль у фільмі «Горе-творець».

Кращим комедійним серіалом став «Дивна місіс Мейзел». Головна героїня серіалу Рейчел Броснахен отримала «Золотий глобус» за кращу жіночу роль у комедійному серіалі. Кращим актором комедійного серіалу став Азіз Ансарі з «Майстер на всі руки».

Кращим драматичним серіалом за версією «Золотого глобуса» став «Розповідь служниці». Нагороду за кращу жіночу роль у драматичному серіалі завоювала виконавиця головної ролі у ньому Елізабет Мосс. Нагороду за кращу чоловічу роль у драматичному серіалі отримав Стерлінг К. Браун за «Це ми».

Кращим міні-серіалом названий «Велика маленька брехня». Премію за кращу жіночу роль у міні-серіалі отримала Ніколь Кідман, кращим актором другого плану в серіалі став Олександр Скарсгард.

«Золотий глобус» в категорії «кращий фільм іноземною мовою» завоювала німецька картина «На межі». Кращим мультфільмом визнаний «Таємниця Коко».

Нагадаємо, премія «Золотий глобус» присуджується із 1944 року за результатами голосувань акредитованих при Голлівуді іноземних журналістів. Вона вважається однією з найпрестижніих нагород (після «Оскара») та крім сфери кінематографії, охоплює також телевізійні фільми й серіали.

ІА "Вголос": НОВИНИ