Луцька місцева прокуратура Волинської області звернулася до Господарського суду області з позовом в інтересах держави в особі Луцької міської ради, аби зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Житловий квартал» звільнити та повернути територіальній громаді обласного центру Волині нерухоме майно вартістю понад 1 млн 350 тисяч грн, яке суб'єкт господарювання використовує безпідставно.

Як повідомили власкору «Вголосу» у прес-службі Волинської прокуратури, прокурори встановили, що у травні 2017 року товариство придбало на аукціоні передане Комунальним підприємством «Зелене господарство міста Луцька» в податкову заставу майно – теплиці загальною площею 2000 кв. м.

Реєструючи право власності на майно, суб'єкт господарювання неправомірно включив у технічний паспорт об'єкт, який не перебував у податковій заставі й не був предметом аукціону та договору купівлі-продажу – цегляну споруду виробничої будівлі теплиці площею 600 кв. м.

Зважаючи на те, що господарське товариство безпідставно використовує цю будівлю, власником якої є територіальна громада міста Луцька, прокурори у суді вимагатимуть витребувати майно з незаконного володіння і передати його Луцькій міській раді.

Зазначимо, що компанію «Житловий квартал» пов'язують з нинішнім заступником міського голови Луцька Костянтином Петрочуком та депутатом Сергієм Булою.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ