Про це заявив голова фракції ВО "Свобода" у Луцькій міськраді Микола Федік, коментуючи недолугі спроби виправдати зняття коштів з будівництва реабілітаційного центру для учасників російсько-української війни, повідомляє власкор "Вголосу".

Націоналіст звернув увагу на подвійні підходи міської влади та неприпустимість маніпуляцій навколо питання добудови 27-ої школи і протиставлення інтересів учасників російсько-української війни та дітей і батьків.

"Мене завжди дивували люди, які спочатку свідомо створюють проблему, начхавши на мораль, здоровий глузд та людей, а потім шукають на кого списати свій непрофесіоналізм, невдачі, промахи. Те, що відбулося 13 серпня на позачерговій сесії Луцької міськради, з тієї ж опери! Важко осягнути рівень морального падіння та політичної безвідповідальності, продемонстрований правлячою більшістю у Луцькій міськраді. Як взагалі можна додуматися до того, щоб протиставити життя і потреби ветеранів російсько-української війни з потребами дітей, батьків, освітян? Причому зробити це свідомо, насолоджуючись хвилею громадського обурення! У мене, як у політика та депутата, такі речі не вкладаються в голові, адже вони перебувають за межами раціонального. Бо навіть в політиці є місце нормам моралі, і ми завжди маємо лишатись людьми".

Також Микола Федік відзначив, що він особисто неодноразово порушував питання виділення коштів на добудову 27-ої школи, однак раніше влада чомусь ігнорувала це питання:

"Школу добудовувати потрібно. Я особисто говорив про це ще минулого року, коли міська влада знімала з будівництва 27-ої школи 10 млн на дорогу! Чомусь тоді в УКРОПу не виникало жодних думок і докорів сумління з приводу того, де мають навчатися діти і чи будуть працевлаштовані освітяни. Як ніби у 2017 році 27-ма школа місту не була потрібна. Більше року владу міста зовсім не турбувало питання добудови цього важливого для Луцька об’єкту. І ось, за півмісяця до початку навчального року у місцевих керманичів УКРОПу раптово відбулося перезавантаження системи. Після понад року летаргійного сну у них відкрилися очі на те, що Луцьку таки потрібна 27-ма школа. А для її відкриття немає кращого способу як забрати гроші у героїв російсько-української війни. Вершина цинізму та подвійних стандартів".

«Впевнений, що якби у влади було б трохи більше моральності, то можна було б знайти гроші на вчасне відкриття школи, не забираючи їх з реабілітаційного центру. Але, на жаль, в українській політиці мораль у дефіциті. Її ж відсутність прикривається примітивними маніпуляціями", - додав депутат.

ІА "Вголос": НОВИНИ