Відповідне прохання міститься у електронній петиції.

Як наголошується в документі, сьогодні в Луцьку збудовано майже півсотні храмів. Більше 10 – на стадії будівництва. Однак біля жодного з них немає будівлі для бездомних людей.

«Установи для бездомних осіб при храмах можуть мати різну форму: будинки нічного перебування, центри реінтеграції, соціальні готелі тощо. Найбільш ефективний спосіб повернути людину в суспільство – забезпечити постійними житлом і роботою. У кількох містах України є такі місця для перебування безхатьків. Але їх менше сотні. Є вони і за кордоном – і це нормальна практика, досвід описаний в інтернеті. У нас же поки такі люди «мусолять» очі іншим лучанам, створюють «проблеми» поліції, медикам, соцпрацівникам. З ними неможливо розібратись, бо всі «футболять» цю проблему, мовляв, самі винні, таке законодавство, є процедури і т.д.

Прошу відреагувати, аби при церквах, які збудовані чи будуються, створити й облаштувати місця перебування безхатченків, де вони зможуть отримати необхідну допомогу та підтримку. Дозвіл на будівництво церков видавати за умови, якщо забудовники створять приміщення для перебування безпритульних. Також звернути особливу увагу департаменту соціальної політики на цю проблему, яка потребує вирішення не лише в зимовий період», – зазначено у петиції.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ