Про це йшла мова під час «круглого столу» щодо обговорення та перегляду розмірів плати за тимчасове користування місцем розташування засобів зовнішньої реклами на 2018 рік із залученням операторів рекламного ринку міста Луцька під головуванням заступника міського голови Олександра Рачкова.

Олександр Рачков повідомив, що питання щодо визначення плати за розташування засобів зовнішньої реклами неодноразово обговорювалося на внутрішніх нарадах. Напрацьована позиція на 2018 рік не встановлювати знижку за користування рекламними засобами. Було зроблено розрахунки, згідно з діючими нормативно-правовими актами, відбулося коригування ціни на рівень інфляції та пропоновано на 2018 рік встановити оплату 1594 гривень в місяць за одну площину (зона з найвищим рівнем оплати) та 956 гривень (зона з найнижчим рівнем оплати). Він закликав до обговорення питання для напрацювання проекту рішення, який буде розглянуто на найближчому засіданні виконавчого комітету міської ради.

Директор КП «Луцькреклама» Олександр Ковальський додав, що в разі не застосування знижки, до міського бюджету має надійти майже 7,5 мільйонів гривень, тоді як у 2017 році міський бюджет отримав 4,2 мільйона гривень.

Голова постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Борис Смаль зазначив, що про рентабельність рекламного бізнесу у місті свідчить той факт, що до міської ради щотижня звертаються громадяни із заявами щодо встановлення бордів, проте міська влада змушена їм відмовляти, адже засобів зовнішньої реклами у місті й так достатньо.

Зі свого боку, оператори зовнішньої реклами вважають, що нова ціна є високою, і вони не зможуть нормально працювати. За їх словами, вони будуть змушені піднімати ціну на свої послуги, що потягне за собою втрату частини клієнтів. Крім того, за даними підприємців, частина рекламних площ і так не використовується через складну економічну ситуацію.

У підсумку досягнута домовленість про нову зустріч між керівництвом міста та операторами рекламного ринку. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ