Про це інформує власкор «Вголосу».

Твори, що надійшли на конкурс, прослухали та обговорили члени конкурсної комісії - директор КЗ «Палац культури міста Луцька» Юрій Войнаровський, керівник народного аматорського духового оркестру КЗ «Палац культури міста Луцька» Анатолій Вихованець,  поетеса, прозаїк, публіцист Надія Гуменюк, музикант та громадський діяч Валерій Ленартович, хоровий диригент, керівник камерного хору «Оранта» Василь Мойсіюк, композитор Віктор Тиможинський, співак, народний артист України Василь Чепелюк.

За результатами обговорення прийнято рішення не визначати переможців та продовжити конкурс.

Підсумовуючи засідання, директор департаменту культури Тетяна Гнатів висловила вдячність усім учасникам конкурсу і зауважила, що хоча конкурс і не увінчався створенням гімну, але спонукав митців до творчості, завдяки чому пісенна скарбниця поповнилася новими творами про Луцьк. Тетяна Гнатів зазначила також, що черговий конкурс буде оголошено у січні 2018 року після внесення запропонованих членами конкурсної комісії доповнень та змін до положення про його проведення.

Конкурс проводився на підставі розпорядження міського голови від 22.06.2017 №348 «Про проведення конкурсу на визначення гімну міста Луцька».

До участі у конкурсі надійшло 7 творів, ще 2 твори надійшло пізніше встановленого терміну.

Конкурсні роботи оцінювалися за 5-бальною шкалою, де 5 – це найвища оцінка (конкурсний твір повністю відповідає критеріям, визначеним у положенні).

Серед конкурсних творів найбільше балів – 15 балів з 35, отримала композиція «Гімн міста Луцька» (слова Марії Пишук, музика Галини Васіної), 13 балів отримала композиція «Я люблю тебе місто моє» (слова Наталії Бугай, музика Галини Васіної), умовну «бронзу» виборов твір «Пісня Лучанина» Володимира Гречанюка.

ІА "Вголос": НОВИНИ