Про це власкору «Вголосу» повідомили у відділі інформаційної політики міської ради.

Відбулась подія за участю заступника міського голови Юрія Моклиці, депутатів міської ради Андрія Козюри та Ігоря Поліщука, спеціалістів відділу екології міської ради, представників держпродспоживслужби, державної екологічної інспекції, КП «Луцькводоканал», ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс», засобів масової інформації.

Учасники зустрічі намагалися з'ясувати причини неприємного, специфічного запаху, який особливо відчувався у спекотні літні дні та обговорити шляхи вирішення проблеми. Відзначали, що неприємні запахи спричинили не лише зливання спеціалізованою автомобільною технікою (асенізаційними автоцистернами) в міську каналізаційну мережу нечистот від цехів по забою великої рогатої худоби та свиней, м'ясопереробних підприємств, які знаходяться у місті, а й несанкціонований злив у міську каналізаційну мережу нечистот, які привозять спеціалізовані автомобілі з навколишніх сіл.

Погіршила ситуацію і несприятлива посушлива погода та зменшення використання води мешканцями міста. Також потребують реконструкції очисні споруди міста, які були введені в експлуатацію ще у 70-ті роки.

Юрій Моклиця у підсумковому слові зазначив, що міська влада протягом останніх двох місяців активно вивчала цю проблему. Було проаналізовано фактори, які могли спричинити неприємні запахи, складені карти напрямків вітру тощо. Вивчалася юридична можливість стягнення штрафів не з водіїв, а підприємств, які здійснюють несанкціоновані каналізаційні зливи.

Проте міська влада готова до конструктивної співпраці з підприємцями та вивчає можливості створення умов для цивілізованих стандартів зливу нечистот. Адже тільки спільними зусиллями можна вирішити питання.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ