Про це йдеться у відповіді на петицію лучанки Інни Марчук, передає власкор «Вголосу».

За словами мешканки Луцька, РАЦС – це місце, де громадяни реєструють свій шлюб, люди йдуть туди з коханням і заради кохання.

«Навпроти РАЦСу повинен стояти пам'ятник, який не тільки підкріплює і візуалізує ці почуття, а і показує всю важливість та романтичність цього місця! Тож я вважаю, що буде доцільним перенести спорудження пам'ятника Степанові Бандері у будь-яке інше місце нашого славного Луцька», – зазначила вона.

Петицію підписали 362 особи із 300 необхідних, тож її розглянули у Луцькраді.

«Процедура проведення конкурсу на встановлення пам’ятника С. Бандері в м. Луцьку на проспекті Соборності відбулася відповідно до чинного законодавства та була схвалена на архітектурно-містобудівній раді. На даний час вже споруджено постамент пам’ятника, а також рішенням міської ради виділені кошти на виготовлення скульптурної частини пам’ятника. Враховуючи викладене, немає підстав для проведення процедури оголошення повторного конкурсу на ідею спорудження пам’ятника С. Бандері в іншій частині міста», – наголосив заступник мера міста Тарас Яковлев.

Як писав «Вголос», раніше депутат Павло Данильчук пропонував перенести місце спорудження пам'ятника Степану Бандері від РАЦСу на вулицю Лесі Українки, 24, де донедавна стояв комуністичний монумент Степану Бойку. Однак проти такої ініціативи виступили інші обранці громади та активісти. Також пам’ятник пропонували встановити у сквері на перетині вулиць Винниченка та Степана Бандери.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ