Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Голова мистецького об’єднання «СтендаЛь» Ельвіра Яцута розповіла, що «книгами року» для неї стали: «50 відсотків рації» Олександра Бойченка, «Як писали класики» Ростислава Семківа та «Комо» Срджана Валяревича.

«Щодо книги Олександра Бойченка не те, щоб вона була найкращою чи знаковою. Для мене це знаковий автор і мені дуже шкода, що його так мало хто знає, і в Луцьку зокрема. Це людина феноменальних знань, прекрасний літературознавець, але при тому вона дуже легко все подає. Книга «Як писали класики» є знаковою тим, що вона народилася зі схожої до нашої організації. Люди разом із Ростиславою Семківим проводили лекції та згодом заснували видавництво, видавши цю книгу. Це успішна історія у ваших руках і дуже хороший інтелектуальний зріз з літератури. «Комо» із сербської переклав Андрій Любка і мені шкода, що його сприймають як хлопчика, котрий пише для дівчаток. Це вже давно не так і Любка насправді дуже хороший перекладач, він володіє всіма слов’янськими мовами. На жаль, чомусь ця книга опинилася поза увагою широких верств населення. Цей роман є дуже ціннісним», – зазначила вона.

Для книжкової блогерки Єкименко-Поліщук знаковими книгами у 2016 році стали: «Маша, або Постфашизм» Ярослава Мельника, «Сонька» Ігнація Карповича і «Тато в декреті» Артема Чапая.

«Книга Ярослава Мельника цього року була в номінації «Книга року ВВС», але не перемогла. Ця антиутопія дуже мене вразила і я ставлю її в один рядок з Оруелом і Замятіним. Це історія про те, що було б якби до влади прийшли фашисти. «Сонька» - історична книга на 170 сторінок, які тебе дуже торкають. Ігнацій Карпович підняв тему, яка замовчувалася багато років, тему про жінок, які під час війни закохалися у німців, народили від них дітей. Насправді це дуже сильна і дуже складна книга, яку я «переживала» 2 тижні. У своїй книзі Артем чапай розповідає про свій досвід тата в декреті. Це теж та тема, яка у суспільстві не обговорюється. Тут йдеться не про те, що дружина працює, а він у декреті, а про те, як вони розприділяють обов’язки, бо обидвоє – люди повноцінні», – повідомила блогерка.

ІА "Вголос": НОВИНИ