Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомив депутат міської ради від ВО «Свобода» Микола Романюк.

За його словами, інформацію про цей борг підтвердили у відповіді на депутатське звернення, яку обранець громади отримав з податкової інспекції міста Луцька.

«Судячи з тієї ж відповіді із податкової інспекції, вже першого червня борг з оренди землі був анульований, а вищезгадана земельна ділянка повернута в розпорядження міської влади. Тому виникає низка запитань. Цікаво, коли і яким чином (за рішенням суду, шляхом укладення додаткової угоди, складанням акту повернення майна тощо) земельну ділянку на вулиці Єршова, 6 повернуто в комунальну власність? Хто, на якій підставі і чому анулював значну суму боргу? Хто «кришує» це питання? Виходить так, що хтось користується комунальним майном громади і не сплачує до міської казни мільйонні суми, і це так просто сходить їм з рук» – обурився Микола Романюк.

Наразі на цій земельній ділянці здійснює свою діяльність інша юридична особа – кооператив «Сігма», яка проводить збір коштів з кожного автовласника, проте теж не робить жодних платежів до міського бюджету за оренду землі.

«Виникає небезпідставна підозра, що кооператив, який безкоштовно й без договору оренди вже використовує земельну ділянку, уклавши договір все одно не буде платити орендну плату. Найбільший подив викликає бездіяльність міської влади, зокрема юридичного відділу, які мали б забезпечити претензійно-позовну роботу щодо стягнення коштів з попередніх орендарів. Адже, на мою думку, 4 мільйони гривень для міста є значною сумую. Все ті ж виконавчі органи міської ради мали б вжити заходів щодо недопущення використання комунальної власності без будь-яких правових на те підстав», – наголосив депутат.

ІА "Вголос": НОВИНИ