Про це власкору «Вголосу» стало відомо під час засідання виконкому Луцькради.

Раніше виконком Луцькради підвищив вартість проїзду в маршрутках до 5 гривень. Натомість пільговий проїзд у 2 гривні лишив для учнів та студентів до 18 років.

В.о. директора департаменту економічної політики Сергій Омельчук зауважив, що затверджений тариф не включає у себе перевезення студентів та учнів до 18 років. Тому пропонують за 2 гривні перевозити лише дітей віком від 6 до 14 років.

Натомість член виконкому Андрій Киця наголосив, що двоє однокласників можуть їздити за різними тарифами лише через вікові обмеження – одному може бути 14 років, іншому – 15. Він запропонував внести зміни і «зняти» це уточнення.

Депутат Алла Надточій наголосила, якщо за 2 гривні зможуть їздити лише діти до 14 років, вони перестануть додатково займатися через додаткові витрати на транспорт.

Звернувся до присутніх голова студентської ради Волині Віталій Сніжко. За його словами, пільги на перевезення студентів передбачені постановою Кабміну.

«Ніхто не враховує наше право і нашу думку», – наголосив він.

Ігор Алексєєв відповів, що пільги передбачили лише на папері. Натомість держава не компенсовує місту кошти на перевезення.

У підсумку, члени виконкому підтримали проект рішення про надання пільгового проїзду у 2 гривні учням загальноосвітніх шкіл за наявності учнівського квитка.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ