Про це йшлося під час засідання комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, інформує власкор «Вголосу».

За словами депутата Бориса Смаля, потрібно ретельно стежити за тим, звідки надходять і на що витрачають благодійні внески, щоби рух коштів був прозорим, адже керівники навчальних закладів часто не можуть відповісти на питання про облікування допомоги.

Тож відповідним проектом рішення Луцькраді пропонують зобов’язати використовувати благодійні внески і пожертви, отримані від благодійників у вигляді безготівкових грошей, виключно для потреб фінансування відповідного комунального закладу за напрямами видатків, які визначають благодійники. Якщо конкретні цілі використання коштів благодійники не визначили, то шляхи спрямування благодійного внеску визначає керівник комунального закладу відповідно до нагальних потреб.

Також депутати хочуть зобов’язати комунальні заклади здійснювати ведення бухгалтерського обліку благодійних внесків і пожертв у вигляді безготівкових грошей, а також благодійної допомоги у вигляді товарів, робіт, послуг, що їх надають благодійники.

Члени комісії підтримали проект рішення.

ІА "Вголос": НОВИНИ