[media=139181,139182,139183,139184] 

У Луцьку автопробіг стартував з Театральної площі. До акції також долучилися представники Національного корпусу. Центральними вулицями Луцька колоною з прапорами прослідували більше тридцяти автомашин. Після завершення акції у Луцьку націоналісти вирушили на Колки.

«Наша мета – якомога більше залучення лучан та волинян до пам'яті про героїчні події, які мали місце на нашій землі у 1943 році. Автопробіг – чудовий спосіб привернути увагу суспільства та висловити свою позицію. «Свобода» системно працює над формуванням національної ідентичності українського народу. Бо без цього годі чекати на побудову потужної, економічно розвинутої держави», – зазначив голова Луцької «Свободи» Микола Федік.

Крім того, з нагоди 75-річчя від часу створення Колківської республіки націоналісти міста Ковеля започаткували автопробіг «Ковель-Маневичі-Колки». Автопробіг у Ковелі стартував о 9:00 годині біля Палацу культури імені Тараса Шевченка. Більше десятка автівок із націоналістичною символікою проїхались вулицями Ковеля в напрямку виїзду до райцентру Маневичі. Далі колона рушила до Колок.

«З нагоди 75-річчя створення Колківської республіки ковельчани вирішили підтримати традицію наших побратимів із Луцька і започаткувати власний автопробіг. Іншими словами, започатковуємо нову традицію. Відтепер святкова колона автівок у день народження Колківської республіки в’їжджатиме в Колки не лише з Луцька, а й із Маневич. Герої цієї повстанської республіки мають бути належно пошановані, а нова традиція дасть змогу привернути до цієї славної сторінки нашої історії дедалі більшу увагу їх нащадків», – прокоментував акцію голова Ковельської міської організації ВО «Свобода», депутат міської ради Вадим Ткачук.

ІА "Вголос": НОВИНИ