Про це інформує власкор «Вголосу».

З метою встановлення правди в історії та захисту пам’яті про героїв ОУН та УПА, Волинська обласна громадська організація «Волинський край», спільно з Волинським обласним ветеранським громадсько-культурним товариством «Холмщина» та громадською організацією «Волинська ветеранська спілка політв’язнів і репресованих» виступили з ініціативою проведення науково-експертного «круглого столу» з питань українсько-польських стосунків у 40-х роках ХХ століття та загрозам національній безпеці України, спричинених нагнітанням антиукраїнської пропаганди в Польщі.

У засіданні столу візьмуть участь науковці, експерти, представники місцевої влади та зацікавленої громадськості Волинської, Львівської, Рівненської та Тернопільської областей.

Як відомо, у 2017 році польський Сейм встановив 11 липня – т.зв. «Днем пам’яті жертв геноциду ОУН-УПА». Цього року Польща вшановує 75-ту річницю «Волинської трагедії» 1943 року, що вкотре супроводжується викривленням польсько-українських сторінок минулого. У т.ч. – антиукраїнською риторикою польських посадовців та нічим не підтвердженим завищенням чисельності жертв із польської сторони та применшенням кількості українців, загиблих від рук польських збройних формувань.

Частина заходів у рамках цілеспрямованої системної польської пропагандистської антиукраїнської акції «Волинь-43» відбуваються не лише на території Польщі, але й України, а їх cуспільну значимість підкреслює участь у них вищого керівництва обох держав. Нагнітання антиукраїнської пропаганди в Республіці Польща становить реальну загрозу національній безпеці України.

ІА "Вголос": НОВИНИ