Про це інформує власкор "Вголосу".

Участь у заходах взяли лучани, представники влади та громадських патріотичних організацій, депутати Луцької міськради від ВО "Свобода".

Представники духовенства відслужили молебень на місці спорудження пам'ятника. Потому учасники громадського віча поклали квіти до постаменту. Після цього до присутніх звернувся голова Волинського братства ветеранів ОУН-УПА імені Клима Савура Богдан Вівчарик. Він розповів про те, що цього року вдалося розпочати практичні кроки в питанні спорудження монументу на честь Провідника української нації та подякував активній позиції депутатів від фракції ВО "Свобода" у Луцькій міськраді і особисто голові фракції ВО "Свобода" Миколі Федіку та іншим небайдужим лучанам, завдяки яким питання зрушило з мертвої точки. Богдан Вівчарик також повідомив, що вже зараз скульптори роблять гіпсовий постамент Степана Бандери.

Депутат Луцької міськради від ВО "Свобода" Богдан Богонос відзначив, що постать Степана Бандери відіграє вагому роль у формуванні української ідентичності, тому вона викликає таке несприйняття у ворогів існування суверенної самодостатньої Української Держави.

"Українцям не потрібно жити ілюзіями і сподіватися, що хтось за них самих збудує їм процвітаючу і заможну країну. Нам не треба сподіватися на допомогу ззовні, а в першу чергу покладатися на власні сили. Про це говорив і Степан Бандера більш як півстоліття тому. Його слова багато в чому виявилися пророчі. На жаль, та еліта, яка сьогодні керує державою, не здатна мислити українськими інтересами. Максимум, на що вона здатна - це прикриватися патріотичними гаслами. Зараз багато українців змушені шукати кращого життя за кордоном, тому що вони не бачать можливості реалізації у власній державі. Без освіченої інтелектуальної еліти, без молоді, без розвитку науки і підприємництва, без національної свідомості сучасна держава неможлива. Степан Бандера - та постать, який присвятив своє життя справі визволення України. Якщо ми хочемо збудувати модерну українську націю та державу, то маємо змінити наш світогляд та добре думати, кого ми обираємо в органи влади", - наголосив під час виступу Богдан Богонос.

ІА "Вголос": НОВИНИ