[media=146089,146090,146091] 

Про це інформує власкор «Вголосу».

Акція розпочалася з спільної молитви за Степана Бандеру та усіх борців за свободу і незалежність України. До підніжжя постаменту, де має постати монумент Степана Бандери, поклали квіти.

Перед присутніми виступив перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик. Він відзначив, що в минулі роки в новорічні дні їздив на Схід України до бійців. Цього ж року планує поїхати на Донбас на Водохреща.

«Будучи дома, мав змогу оцінити, що транслюють у новорічну ніч наші телеканали. Ми недалеко відійшли від совка. Влада боїться бандеризації України. Як бояться її наші сусіди на Сході та Заході. Бо тоді Україна буде не аморфною країною, а могутньою державою, з якою будуть рахуватися усі».

Також перед громадою виступили лідери націоналістичних місцевих організацій, громадські діячі, голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міській раді Микола Федік, учасник російсько-української війни, член Луцького міського комітету ВО «Свобода» Олександр Скиба, очільник Волинського осередку «Національного корпусу» Андрій Дяченко, голова Волинського братства ветеранів ОУН-УПА Богдан Вівчарик, заступник виконуючого обов’язки міського голови Луцька Олександр Рачков.

«Я не буду виголошувати пафосні промови. Буду говорити фактами. Після Революції Гідності в державі виник тренд на патріотизм. Політики, які раніше взагалі не мали нічого спільного ні з патріотизмом, ні з націоналізмом, раптово стали великими патріотами. Щось подібне відбулося у Луцьку. Але не треба тішити себе ілюзіями про їх патріотизм і національну свідомість. Адже це типові пристосуванці. Найкращий індикатор патріотизму місцевої луцької влади – це ця площа Героїв Майдану і пустий постамент для пам'ятника Степану Бандері. Досить лише глянути на це місце і будь-які питання щодо ідейних цінностей правлячої влади відпадають самі собою. Відсутність пам’ятника видатному українцю, який уособлює боротьбу за соборну незалежну Україну, є індикатором патріотизму керманичів Луцька», - наголосив голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міськраді Микола Федік.

Зазначимо, що представники правлячої більшості у Луцькій міськраді не виділяють кошти на спорудження пам'ятника Степану Бандері. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ