Відповідне рішення сьогодні прийняла Луцька міська рада, передає власкор «Вголосу».

Кредитні кошти від НЕФКО залучать для проведення енергоефективних заходів у ДНЗ №4, 13, 27, 31, а також у школах №1 і 16, гімназії №21 імені Михайла Кравчука та Палаці учнівської молоді. У цих закладах хочуть утеплити фасади, дахи, замінити і модернізувати електроустаткування, встановити індивідуальні теплові пункти, LED-лампи та замінити вікна у разі необхідності.

«Ми вже отримали і освоїли одну суму від НЕФКО. І це була чудова співпраця. Це найкращі умови, які взагалі можуть бути в Україні. Вони дають кошти під 3% річних терміном до 5 років і це практично дармові гроші», – зазначив заступник мера Тарас Яковлев.

Відтак, кредит у 10 млн грн візьмуть під 3% річних. Повний кошторис проекту становить близько 17,7 млн грн.

Депутат міськради Борис Смаль запитав, чому в перелік об’єктів не потрапив дитсадок №32.

«Садок утеплений наполовину і вже давно до кінця роботи не ведуться. Він чомусь в перелік не попав. Як ви визначали заклади?», – поцікавився він

«Ці об’єкти ми визначали впродовж 6 років і виявили, які заклади є найбільш енергоємні. ДНЗ №32 не є такий, який багато споживає, тому зараз він не попав в перелік. Перший основний критерій щодо впровадження енергозбереження – за 5-7 років заклад має самоокупитися. Садок №32 не попав у цей список», – відповів Тарас Яковлев.

У підсумку депутати підтримали проект рішення.

ІА "Вголос": НОВИНИ