У Луцьку за I півріччя 2018 року відбулась 21 позапланова і одна планова перевірки дотримання законодавства у сфері містобудівної діяльності, вимог державних будівельних норм, стандартів та правил.

Про це власкору «Вголосу» стало відомо під час засідання виконкому Луцькради.

На двох об’єктах будівництва порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності не виявили, відповідно на 20-ти об’єктах порушення вдалось зафіксувати.

Найбільше на об’єктах будівництва знайшли порушень, пов’язаних із виконанням будівельних робіт без отримання відповідного дозволу. Сума накладених штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності склала 914 702 гривні, а сума добровільної сплати – 85 080 гривень.

Також у 2018 році в примусовому порядку через державну виконавчу службу виконали постанови про притягнення до адміністративної відповідальності правопорушників, завдяки чому до місцевого бюджету надійшло 417 300 гривень.

Станом на 1 липня в судах на розгляді перебуває 32 судові справи відділу державного архітектурно-будівельного контролю щодо оскарження рішень (постанов по справах про правопорушення, приписів про усунення порушень і про зупинення будівельних робіт та інші).

ІА "Вголос": НОВИНИ