Як повідомили власкору «Вголосу» в Секторі комунікації поліції у Волинській області, зловмисники в різних офісних приміщеннях у Луцьку під приводом продажу неіснуючої сільськогосподарської техніки, зокрема мінітракторів, видурювали в громадян гроші. Потерпілі переказували зловмисникам кошти в якості авансового платежу за покупку техніки. Вони перераховували гроші на розрахункові рахунки різних юридичних осіб із ознаками фіктивності (ТОВ «Фінавто-Плюс», ТОВ «Соул Україна», ТОВ «Альфа-Лізинг» ТОВ «Лізингова компанія «Авто лайф», ТОВ «Компанія-Кристал», ТОВ «Вінгер-Авто» та ТОВ «АЕКОН»).

У результаті проведених заходів, чотирьох учасників злочинної діяльності затримали, безпосередньо після вчинення чергового злочину. Їм повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах.

Усім підозрюваним обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту.

Поліцейські встановили, що від злочинних дій шахраїв постраждали як мешканці Волинської області так й інших регіонів України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ