Про це під час сесії Львівської міської ради заявив депутат від ВО «Свобода» Андрій Карбовник, передає кореспондент «Вголосу».

«Майно колишнього Львівського автобусного заводу на вул. Стрийській, 45 ще наприкінці 2000-их років стало предметом протиправного розподілу  між десятками юридичних осіб, афілійованих із реальним власником заводу Ігорем Чуркіним та його близькими родичами. З 2010-го року майно колишнього Львівського автобусного заводу було обтяжене під різноманітними заборонами відчуження. При цьому,  ліквідаторами юридичних осіб з числа корпоративної мережі колишнього Львівського автобусного заводу систематично здійснювалось відчуження майна на користь третіх осіб. Порядок, підстави та спосіб відчуження такого майна досі не був предметом комплексної перевірки органів державної влади», – наголосив депутат.

«Зважаючи на це, прошу вжити заходів для комплексного відтворення та перевірки хронології відчуження об'єктів майнового комплексу колишнього Львівського автобусного заводу, які розташовані на Стрийській, 45 на предмет порядку, підстав та способів відчуження такого майна за період 2010-2018 років. З метою збереження майна колишнього Львівського автобусного заводу та недопущення шахрайського відчуження таких об'єктів третіми особами вжити заходів для оскарження дій, рішень чи бездіяльності ліквідаторів, посадових осіб органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, які сприяли чи безпосередньо реалізовували процедуру протиправного відчуження об'єктів майнового комплексу колишнього Львівського автобусного заводу», – наголосив Андрій Карбовник. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ