«Сьогодні ми продовжуємо ліквідовувати наслідки стихії. Зараз працюють люди в підвальних приміщеннях, по місту курсують порохотяги та підмітальна техніка. Під час негоди у п’ятницю,та наступного дня в суботу працювали всі аварійні служби. Провини за собою ЛМР не відчуває жодної, каналізаційна система працювала та працює на відмінно», - розповіла кореспондентові «Вголосу» Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури. 

Також у ЛМР повідомили, що звернень від львів’ян майже не було, а від власників автомобілів і зовсім не надходило:

«Ми аналізували цю ситуацію, але звернень від мешканців підвальних приміщень було одиниці. Автомобілістам, щоб отримати відшкодування,потрібно звернутися до ЛКП, проте ні на гарячі лінії,ні до нас особисто ще ніхто із скаргами не приходив».

Володимир Васильченко, начальник служби каналізаційного господарства ЛМКП «Львівводоканал», розповів кореспондентові «Вголосу», які висновки для себе зробив, та чому, на його думку, Львів затопило.

«Усе сталося через аномальні опади. Такої зливи не пам’ятають навіть сторожили, але каналізація спрацювала так, як мала. Основними заходами зараз є ліквідувати наслідки та працювати над тим, щоб більше такого не повторилося. Зараз проводяться ремонтні роботи та закуповується відповідне обладнання. Процес реконструкції вже стартував, на нього ми відводимо 4-5 років», - зазначив Васильченко.

Як уже повідомлялося, 17 серпня,короткочасна потужна злива перетворила десятки львівських вулиць на ріки. У різних районах міста вода по вікна затопила маршрутки та автобуси, майже з дахом накрила легковики, залила підземні переходи і попідтоплювала приміщення. Із заблокованого транспорту рятувальникам довелося виносити людей на руках, а одній з вулиць заручників «великої води» рятував чоловік на човні.

ІА "Вголос": НОВИНИ