«Якщо на початках діяльність «Самопомочі» відбувалась в межах меморандуму про співпрацю між «Блоком Петра Порошенка» і іншими політсилами, то з часом та співпраця перестала відбуватись. Саме це і стало причиною, чому таке рішення було прийнято на сесії обласної ради», – пояснив тоді перший заступник голови львівської облради Андрій Білоус.

Сама ж Парасковія Дворянин має іншу версію – мовляв, все через те, що не дозволила «роздерибанити» бюджетні кошти із держфонду регіонального розвитку. Бо ж за доволі дивним збігом обставин із 220 мільйонів гривень 43% коштів перепало округу нардепів братів Дубневичів.

«Мене страшили, що «якщо ти далі будеш вникати в ті бюджетні речі, якщо ти далі будеш запитувати, чому саме так відбувся державний фонд регіонального розвитку, чому саме так ми їх поділили, якщо ти далі будеш перейматися, тим чим не треба перейматись, то ми змушені будемо приймати якісь рішення», –розповіла депутатка.

За словами Парасковії Дворянин, такий «дерибан» бюджетних коштів в обласній раді – на кожному кроці:

«Я пригадую розмову із нашою фракцією і керівництвом Львівської обласної ради із самого початку. Коли нам запропонували певний відсоток, яким буде розпоряджатись фракція «Самопоміч». Потім я зрозуміла, якщо я буду «чемно» голосувати, то мені можуть дати якісь преференції на певний округ – я зможу людям відкрити садок, відремонтувати дорогу, відкрити школу. А я не розуміла таких підходів».

Втім, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин каже, що такі заяви депутатки – це лише відгомін образи жінки.

«А де Парасковія Ярославівна із цією заявою була раніше? Чому вона говорить про це лише в ранзі ображеної? Що їй заважало, якщо це мало місце, наголошую на цьому, коли їй, на її думку, запропонували якісь негідні речі?», – обурився він.

Та екс-соратниця гне своєї: насправді, каже, усі рішення в сесійній залі погоджують ззовні:

«Я, насамперед, хочу, щоб рада цього скликання не була залежна від кількох людей, які дають вказівку, як голосувати. Хочу, щоб депутати читали проекти рішень, а не просто тиснули на кнопки за «паролями».

Більше дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, проект «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА з березня 2016 року. Подивитись програми можна на сайті телеканалу.

ІА "Вголос": НОВИНИ