Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє ГО «Громада та ініціатива»

На засідання комісії прийшли велика кількість працівників комунальних підприємств та громадськість. Голова комісії Володимир Вантух (ВО «Батьківщина»).

На засіданні комісії перший заступник голови облради Андрій Білоус та директор департаменту освіти і науки Любомира Мандзій не зуміли обгрунтувати доцільність реорганізації комунальних закладів. Окрім того, як з'ясувалося, з директорами позашкільних закладів предметно ніхто не говорив і про саму реорганізацію вони дізналися випадково.

Окрім того, на комісії було представлене рішення профільної комісії Громадської ради при Львівській ОДА щодо категоричної незгоди з реорганізацією комунальних закладів позашкільної освіти.

За підсумками засідання, освітня комісія прийняла рішенням:

1) департаменту освіти і науки у термін до 1 березня 2018 року напрацювати стратегію розвитку позашкільної освіти області;

2) провести громадські слухання щодо реорганізації комунальних закладів облради, які займаються позашкільною освітою;

3) даній комісії здійснити виїзди у комунальні заклади.

Нагадаємо, що 12 січня 2018 року на засіданні комісії обласної ради з питань комунального майна та приватизації було розглянуте питання реорганізації комунальних закладів Львівської обласної ради «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» та «Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр».

У проекті рішення, який запропонувала Львівська ОДА, пропонується ліквідувати згаданих вище два заклади, передавши майно закладів Львівському обласному центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Слід сказати, що обласний центр краєзнавства і учнівської молоді утримує на своєму балансі:

- туристичну базу «Полонина» (користується земельною ділянкою 2,1 га у смт. Славське Сколівського р-ну);
- туристичну базу «Трембіта» (користується земельною ділянкою 2,3 га у смт. Славське Сколівського р-ну);
- туристичну базу «Карпати» (користується земельною ділянкою 4,1 га у с. Кам’янка Сколівського р-ну)
- незавершений об’єкт будівництва на вул. І. Франка, 156 у м. Львові (туристична база «Львів»).

25 вересня 2017 року під стінами Львівської облради відбулася масова акція протесту щодо недопущення приватизації дитячих турбаз. Зокрема, пікетувальники звинувачували у таких «ініціативах» керівництво облради в особі першого заступника Володимира Гірняка («Громадянська позиція») та голову бюджетної комісії Олега Домчака (БПП).

 

ІА "Вголос": НОВИНИ