Про це повідомляє прес-служба партії

Як пояснюють свободівці, до фракції ВО «Свобода» звернувся голова Львівської обласної спілки політичних в'язнів України Степан Яхницький з приводу можливості збільшення одноразової адресної допомоги політв’язням і репресованим, яка щорічно виділяється з обласного бюджету, до розміру прожиткового мінімуму.

Фракція підготувала проект рішення, в якому пропонує встановити у 2018 році одноразову адресну допомогу для зазначених категорій громадян у розмірі прожиткового мінімуму, передбаченого Законом України «Про Державний бюджет на 2018 рік».

У проекті рішення також передбачено внести зміни до Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2018–2020 роки, зокрема збільшити на 8 млн  40,656 тис. грн  видатки за загальним фондом обласного бюджету на виплату адресної грошової допомоги ветеранам Української Повстанської Армії, вдовам (вдівцям) політв’язнів і вдовам (вдівцям) ветеранів Української Повстанської Армії, реабілітованим за статтею 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та потерпілим від політичних репресій за кошти від перевиконання обласного бюджету.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ