Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила ГО «Громада та ініціатива»

У проекті рішення, який запропонувала Львівська ОДА, пропонується ліквідувати згаданих вище два заклади, передавши майно закладів Львівському обласному центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

На засіданні комісії її члени, працівники закладів та громадські діячі гостро розкритикували ініціативу Львівської ОДА. Комісією прийнято рішення звернутися до комісії облради з питань освіти та науки щодо надання фахових висновків, а також зобов'язати облдержадміністрацію провести громадські слухання з цього питання.

Обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді утримує на своєму балансі:
- туристичну базу «Полонина» (користується земельною ділянкою 2,1 га у смт. Славське Сколівського р-ну);
- туристичну базу «Трембіта» (користується земельною ділянкою 2,3 га у смт. Славське Сколівського р-ну);
- туристичну базу «Карпати» (користується земельною ділянкою 4,1 га у с. Кам’янка Сколівського р-ну)
- незавершений об’єкт будівництва на вул. І. Франка, 156 у м. Львові (туристична база «Львів»).

Нагадаємо, що на сесії Львівської обласної ради 21 грудня 2017 року депутати Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Олег Панькевич та Руслан Кошулинський звернулися до голови Львівської ОДА та голови Львівської облради з вимогою недопустити відчуження дитячих туристичних баз, що є структурними підрозділами обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді та поновити на посаді колишнього директора Михайла Набитовича, якого було неправомірно звільнено.

Ще раніше, 25 вересня 2017 року, під стінами Львівської облради відбулася масова акція протесту щодо недопущення приватизації дитячих турбаз. Зокрема, пікетувальники звинувачували у таких «ініціативах» керівництво облради в особі першого заступника Володимира Гірняка («Громадянська позиція») та голову бюджетної комісії Олега Домчака (БПП).

 

ІА "Вголос": НОВИНИ