Як зазначив голова комісії Ярослав Качмарик, бюджетний запит – це те фінансування, яке установа хотіла б отримати. «Слухання – це дискусія, завданням якої є дійти від максимального до оптимального фінансування. Бюджетні запити це досить детальна інформація, яка потребує аналізу і вивчення. Лише після цього вони потраплять до бюджету 2014 року».

Відповідаючи на запитання журналістів, Ярослав Качмарик, зокрема, зазначив: «Щодо заробітної плати, то проблем з їх виплатами у цьому році не було. Сподіваємося, що не буде їх і в 2014 році. Окрім того, витрати на електроенергію і всі комунальні послуги будуть забезпечені коштами бюджету наступного року. Очевидно, що не всі запити будуть задоволені. Це стосується капітальних видатків, але ми мусимо знати потреби в таких видатках, щоб при найменшій можливості їх врахувати. На жаль, стан єдиного казначейського рахунку не дозволяє в повній мірі і вчасно виконувати фінансові зобов'язання. Так зараз казначейство боргує перед зведеним бюджетом Львівської області 600 млн грн».

Сьогодні комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради спільно з управлінням майном спільної власності та профільними департаментами обласної адміністрації слухають бюджетні запити обласних комунальних закладів культури, зокрема, –  Львівської обласної філармонії, Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки, Львівської обласної державної бібліотеки для юнацтва, Львівського державного музичного училища імені Станіслава Людкевича, Історико-краєзнавчого музею м. Винники, Львівського музею історії релігії та Львівської державної обласної бібліотеки для дітей.

Завтра продовжаться слухання бюджетних запитів обласних комунальних закладів культури. Загалом слухання запитів всіх комунальних закладів триватимуть близько двох тижнів.

ІА "Вголос": НОВИНИ