Про це пише ГО «Громада та ініціатива» за результатами відповіді, яка надійшла на її інформаційний запит.

Відповідно до договору № 55 від 7 липня 2017 року, укладеного між управлінням майна спільної власності Львівської обласної ради і ТзОВ «Периметр», останнє зобов`язалось у термін до 25 календарних днів виконати роботи з оцінки майна з метою визначення вартості об’єкта приватизації (викуп) – нежитлових приміщень загальною площею 1689,2 м. кв. за адресою: площа Ринок, 32, м. Львів. Вартість робіт становить 16 тисяч гривень. За різними оцінками, вартість комунального приміщення на площі Ринок, 32 у м. Львові може становити від 50 до 100 мільйонів гривень.

Відповідно до статті 10 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» якщо законодавством передбачена обов’язковість проведення незалежної оцінки майна, органи державної влади та органи місцевого самоврядування виступають замовниками проведення такої оцінки майна шляхом укладання договорів з суб’єктами оціночної діяльності - суб’єктами господарювання, визначеними на конкурсних засадах у порядку, встановленому законодавством.

ГО «Громада та ініціатива» проаналізувала офіційний веб-сайт Львівської обласної ради, проте не знайшла жодного згадування про конкурс на оцінювання комунального майна на площі Ринок, 32 у м. Львові.

Окрім того, визначення надавача послуг з оцінювання комунального майна мало здійснюватись відповідно до Положення про застосування системи електронних закупівель товарів і послуг у Львівській обласній раді. Адже воно застосовується при умові, якщо вартість товарів і послуг, які купуються за кошти обласного бюджету, становить не менше 10 тисяч гривень.

І наостанок. ТзОВ «Периметр», яке здійснить оцінку комунального майна на площі Ринок, 32 у м. Львові, орендує під офіс комунальне приміщення Львівської обласної ради, за адресою: м. Львів, вул. Січових Стрільців, 3. Вартість оренди за один місяць - 4736,04 грн за 42 кв. м.

Раніше ГО «Громада та ініціатива» нарахувала 5 зловживань при виставленні комунального приміщення на площі Ринок, 32 у м. Львові на приватизацію способом викупу. Зокрема, управління майном спільної власності відмовилося подавати касаційну скаргу на програну судову справу, що стосувалася приватизації 1689,2 м .кв. на площі Ринок, 32 у м. Львові. Виявляється, це було зроблено з метою «економії бюджетних коштів на сплату державного мита та відрядження до Вищого господарського суду України».

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ