Про це йдеться в зверненні голови фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олега Панькевича.

«Депутати фракції ВО «Свобода» поставили свої підписи під вимогою скликання сесії, і ми закликаємо приєднатися до нас решту фракцій. На жаль, наше звернення до голови облради про скликання ним позачергової сесії залишилося поза увагою, тож необхідно зібрати підписи третини депутатів. Вважаю, що в такій ситуації обласна рада не може бути стороннім спостерігачем, а керівництво ради не має права влаштовувати затяжні «канікули».

Хочу нагадати, що обласна рада минулого скликання ухвалила шість рішень, які стосувалися Львівського міського полігону твердих побутових відходів, нової земельної ділянки для сміттєпереробного комплексу  та нового полігону ТПВ. Якби ці рішення було виконано, то, може, не сталося би трагедії... Після пожежі та загибелі людей на Грибовицькому полігоні фракція ВО "Свобода" тричі ініціювала питання про утилізацію відходів в області, на одній із сесій було доручення обласній державній адміністрації напрацювати до 15 травня 2017 року програму поводження з твердими побутовими відходами, проте досі ми не маємо інформації про результат. Натомість зараз ми бачимо, що серйозну проблему перетворюють на фарс. А жертвою цих ігор стали жителі Львова та області», - зазначив Олег Панькевич.

Нагадаємо, що 21 червня 2017 року фракція ВО «Свобода» у Львівській обласній раді звернулася з вимогою до голови ради Олександра Ганущина та голови облдержадміністрації Олега Синютки терміново скликати позачергову сесію у зв’язку із критичною ситуацією зі сміттям у Львові та загрозливою санітарно-епідеміологічною ситуацією. 

На позачерговій сесії фракція пропонує розглянути такі питання: про виконання рішення Львівської обласної ради № 415 від 5 квітня 2017 року «Про заходи щодо вирішення критичної ситуації з утилізацією твердих побутових відходів у місті Львові та Львівській області», про заходи щодо недопущення погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації, про Програму поводження з твердими побутовими відходами у Львівській області, про проведення громадських обговорень щодо будівництва заводів на ділянках, які придатні для розташування об`єктів поводження з твердими побутовими відходами.

 

«Вголос»

 

 

 


 

ІА "Вголос": НОВИНИ