Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє ГО «За нову освіту»

26 січня 2018 року депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Михайло Ковалів звернувся до керівництва обласної ради з приводу сприяння у виділенні ГО «За нову освіту» приміщення малої сесійної зали для проведення 31 січня 2018 року з 10.00 до 12.00 год. круглого столу «Проблеми та перспективи позашкільної освіти на Львівщині». У заході планувалося, що візьмуть участь громадськість, директори державних центрів позашкільної профільної освіти, експерти та депутати обласної ради.

Громадські активісти зазначають, що копію депутатського звернення було надано керівникові апарату обласної ради Валентину Харлову, який запевнив, що зателефонує представникові ГО «За нову освіту» до кінця робочого дня 26 січня 2018 року щодо виділення приміщення для заходу.

«Проте, ні цього дня, ні жодного іншого дня нашу громадську організацію так і не було проінформовано про позитивне чи негативне вирішення цього питання, - йдеться у дописі, - чим фактично було зірвано захід, на якому мали бути присутні поважні гості з м. Київ.

У зв’язку з тим, що члени ГО «За нову освіту» є законослухняні громадяни, ми повторно звернулися 6 лютого 2018 року до керівництва обласної ради щодо сприяння у виділенні приміщення для проведення заходу 14 лютого 2018 року з 11.00 до 13.00 год. Копію звернення було надано керівникові апарату обласної ради. Проте останній у грубій формі заявив, що буде розглядати клопотання ГО «За нову освіту» упродовж 30 днів. Відповідно, ГО «За нову освіту» і досі не отримала відповідь про надання приміщення».

Громадські активісти стверджують, що «справжні наміри керівництва обласної ради щодо позашкільної освіти - не реформувати і допомогти галузі, а насправді відчужити комунальне майно, призначене для розвитку дітей, серед якого є і земельні ділянки в Карпатах».

Зазначимо, що на одному з останніх засідань комісії Львівської облради з питань освіти і науки розглядалося питання реорганізації трьох різнопрофільних комунальних закладів облради, які займаються позашкільною освітою, на якій йшла мова про скорочення позашкільних закладів.

Раніше на засіданні комісії обласної ради з питань комунального майна та приватизації розглядалось питання про реорганізацію комунальних закладів Львівської обласної ради «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» та «Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр».

Обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді утримує на своєму балансі:
- туристичну базу «Полонина» (користується земельною ділянкою 2,1 га у смт. Славське Сколівського р-ну);
- туристичну базу «Трембіта» (користується земельною ділянкою 2,3 га у смт. Славське Сколівського р-ну);
- туристичну базу «Карпати» (користується земельною ділянкою 4,1 га у с. Кам’янка Сколівського р-ну)
- незавершений об’єкт будівництва на вул. І. Франка, 156 у м. Львові (туристична база «Львів»).

 

ІА "Вголос": НОВИНИ