Про чергове намагання надати в користування мисливські угіддя Медведчукові та фальсифікації довкола цього забила на сполох ГО «Громада та ініціатива». Йдеться про чималу територію – 16 тисяч гектарів, яка охоплює частину Золочівського та Бродівського районів, – поля, річки, ліси, багаті на дичину.

От такий ласий шмат ТЗОВ «Надбужжя» намагається прибрати до рук на 15 років. Причому, як зазначають в ГО «Громада та ініціатива», підприємці та влада діють незаконними методами.

«Екологічна комісія облради повернулася до цього питання, спираючись начебто на погодження Бродівської районної ради, на території якої частково розташовано угіддя. Однак насправді документ виявився фальсифікацією – сесія райради не голосувала щодо цього питання, а погодження підписав голова райради Євген Швед, чим перевищив свої повноваження, а отже – порушив закон», – зазначають громадські активісти.

Попри це, навіть погодження районної ради не дає підстав для розгляду питання на сесії. Для отримання угідь в користування підприємство мало би взяти погодження всіх власників або користувачів землі. Причому йдеться не тільки про погодження відповідних сільських рад, на території яких розміщуються мисливські угіддя, а й власників земельних паїв, які самостійно господарюють на своїх ділянках, а також фермерські господарства, агрохолдинги тощо, які орендують земельні паї, тобто є користувачами земельних ділянок.

І таких погоджень «Надбужжя» не отримало і не отримає: громади з доброї волі не погодяться пустити на свою землю таких «мисливців-господарників», бо вже знають, чим воно може обернутися. 15 років тому «Надбужжя» вже отримувало угіддя в користування. І в результаті дикі кабани винищували посіви й городину, а поскаржитися не було на кого, не було жодного випадку отримання компенсації.

Окрім того, «Надбужжя» претендує на територію національного природного парку «Північне Поділля», яка охороняється державою і на якій заборонено полювання.

«Ми закликаємо депутатів обласної ради не підтримувати незаконне рішення та навіть не допустити внесення питання до порядку денного. Ми також звертатимемося до правоохоронних органів зі скаргою на фальсифікацію рішення Бродівської районної ради», – йдеться в заяві ГО «Громада та ініціатива».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ