Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє ГО «Громада та ініціатива».

За цією назвою приховується чергова спроба віддати замки в обласну комунальну власність .

Комісія розглянула звернення директора Львівської галереї мистецтв Тараса Возняка, в якому він застерігає, що, мовляв, якщо така передача не відбудеться, то це «невпинно наближатиме сценарій занепаду та руйнування пам’яток архітектури національного значення».

«Це чергова спроба зробити Львівську облраду власником державного майна, яке є в користуванні Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Возницького. І за цим приховується тіньова схема: спочатку об’єкт незаконно набувається у власність, потім відводиться земельна ділянка, а потім може відбутися процес відчуження. Такі дії незаконні й можуть призвести до втрати національного культурного надбання. Насправді для врегулювання ситуації з власністю на пам’ятки архітектури нема потреби передавати їх у комунальну власність – достатньо, аби облдержадміністрація підготувала належні документи для Мінкульту», - наголосив заступник голови ГО «Громада та ініціатива» Віталій Горбатенко.

Члени комісії не підтримали звернення директора Галереї мистецтв, а також вирішили звернутися до голови ЛОДА щодо оформлення всіх необхідних документів для передачі замків до управління Міністерства культури.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ