У засіданні взяли участь в.о. заступника керівника апарату обласної державної адміністрації Степан Рудницький, заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської обласної державної адміністрації Дмитро Посипанко, заступник директора Львівського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Андрій Ліпенцев та ін.

Мета «круглого столу» – обговорення актуальних проблем та кращих практик взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з громадськістю, нова роль всеукраїнського конкурсу «Приязна адміністрація» як інноваційного інструменту удосконалення роботи органів виконавчої влади за участю представників територіальних органів центральних органів виконавчої влади Львівської області, експертів та науковців, що працюють у сфері публічної адміністрації Львівського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України.

У своєму виступі в.о. заступника керівника апарату обласної державної адміністрації Степан Рудницький наголосив на необхідності посилення взаємодії між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, а також на необхідності проведення  навчання державних службовців щодо імплементації та застосування законодавства щодо взаємодії  органів влади з громадськістю та сприяння розвитку громадянського суспільства.

Також учасники круглого столу обговорили питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації; питання щодо створення системи підвищення рівня професійної компетентності державних службовців з питань діяльності за напрямом «робота з громадськістю» та розглянули нову концепцію конкурсу «Приязна адміністрація» як механізму посилення адміністративної спроможності органів виконавчої влади щодо взаємодії з громадськістю тощо.

ІА "Вголос": НОВИНИ