Про це йдеться у інформаційному запиті депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода» Маркіяна Лопачака.

«До мене звернулась парафіяльна громада храму Премудрості Божої, який розміщений на території Музею народної архітектури і побуту ім. Климентія Шептицького, стосовно свавільних дій керівництва цього музею.Громада повідомила, що без жодних обговорень та узгоджень на відстані 14 метрів від будівель, де проживають монахи-студити Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ, було встановлено базову телекомунікаційну станцію стільникового зв’язку. Очевидно, що монтаж таких систем у природно-заповідній зоні та у безпосередній близькості до житлових приміщень є протиправним та неприпустимим», - йдеться у запиті.

Попри неодноразові звернення громади храму до виконавчих органів міської ради та керівництва музею, телекомунікаційне обладнання досі не демонтовано.

«Зважаючи на це, прошу вжити невідкладних заходів для розірвання договору оренди №Л-10649-17 від 31.10.2017 року, на підставі якого було змонтовано відповідне телекомунікаційне обладнання, повністю демонтувати його та припинити будь-які загрози належним умовам проживання монахів-студитів у монастирі на території Музею народної архітектури і побуту ім.. Климентія Шептицького», - наголошує Маркіян Лопачак.

ІА "Вголос": НОВИНИ