[media=134203,134204] 

Про це сьогодні на урочистому врученні перших свідоцтв батькам новонароджених заявив начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Тарас Грень, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Тарас Грень розказав подробиці про проект управління юстиції у Львівській області:

«Цей проект швидкої видачі свідоцтв про народження у пологових будинках був започаткований ще в 2015 році. Близько 5 тисяч дітей за 2,5 роки отримали свідоцтва одразу у пологових будинках. Сьогодні ми урочисто вручимо батькам перший документ їхніх дітей, а також символічні подарунки. Кожен охочий може скористатися послугою. Мін’юст впродовж останніх років іде на зустріч громадянам і старається забезпечити їм комфортне надання послуг».

Начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану управління державної реєстрації ГТУЮ у Львівській області Ірина Олива розповіла про процедуру отримання свідоцтва про народження за 1 добу в приміщенні перинатального центру:

«Все, що потрібно зробити батькам, – це принести документи (медичне свідоцтво про народження дитини, паспорти обох батьків, свідоцтво про шлюб) до нашого кабінету і наступного дня отримати перший документ дитини. Така система почала діяти у Львівському перинатальному центрі лише вчора, і за цей час до нас подали всі потрібні документи батьки 7 дітей».

Також Олива зазначила, що реєструвати можуть усіх дітей, окрім тих, які народились від сурогатних матерів.

Вагомим недоліком є те, що кабінет, у якому можна подати документи для отримання метрики, працює з вівторка по п’ятницю і лише з 14:30 до 16:00.

ІА "Вголос": НОВИНИ