[media=135108,135109,135110,135111,135112] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Керівник Львівського штабу Національного руху «Дія» Валентин Середюк зокрема зазначив:  «Вимагаємо відводу колегії суддів Шевченківського суду м. Львова у складі Кавацюк, Невойт та Федорової від розгляду справи щодо замаху на життя львів’янина Назара Керницького. Цей злочин мав бути вчинений з особливою жорстокістю. Однак під час підготовки вбивства поліції вдалося затримати співучасника Михайла Баджегу. Як згодом з’ясувалося, це був не єдиний злочин, в якому підозрюється зловмисник. Баджега був учасником банду групування, яке у вересні 2016 року скоїло замах на життя львівського підприємця».

За його словами, Михайлу Баджезі, як небезпечному зловмиснику, Галицький суд три рази під час досудового розслідування обирав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави. Такі рішення залишив без змін  і апеляційний суд  Львівщини. Однак 4 липня 2018 року колегія суддів Шевченківського районного  суду Львова, куди скерували заяву на розгляд, несподівано змінює для Баджеги запобіжний захід та випускає небезпечного зловмисника на волю.

«Ми не допустимо, аби вбивці розгулювали серед нас. Ми не розуміємо та засуджуємо рішення вищевказаних суддів. Відтак вимагаємо призначити у цій справі нову колегію суддів, які зможуть неупереджено вести судовий процес щодо небезпечних зловмисників», - додав Валентин Середюк.

Відповідне звернення активісти передали у Шевченківский райсуд Львова.

ІА "Вголос": НОВИНИ