Інцидент стався в п’ятницю, 25 травня, пише мати однієї з однокласниць постраждалої від балончика випускниці Вікторія Бущева.

Як зазначається, випускники школи №55 відзначали свято останнього дзвоника. Після урочистостей у школі четверо дівчат пішли до пам’ятника Степанові Бандері. Де, за словами авторки допису, до однієї з випускниць підійшла пенсіонерка і приснула в обличчя з перцевого балончика.

«Дитина втратила свідомість і впала, решта дівчат не одразу зрозумили що відбулося, бо почули спочатку що ніби хтось скористався якимось аєрозолем, дезодорантом, тощо, а потім побачили як їх подруга падає, втрачає свідомість і зчинили ґвалт», - йдеться в повідомленні.

Після цього випускники та батьки затримали жінку і викликали правоохоронців, яка доставила всіх учасників конфлікту до Галицького відділу поліції.

Свої дії літня жінка, яка приїхала з окупованої території України, і при собі мала посвідчення особи члена спілки «Діти війни», пояснила тим, що випускниця нецензурно висловлювалася на її адресу.

У результаті інциденту, пенсіонерка написала заяву на дівчину за нецензурні висловлювання, а мати випускниці – на пенсіонерку за застосування перцевого балончика. У поліції ж склали три адміністративні протоколи: на пенсіонерку, випускницю та на її мати за неналежне виховання доньки.

«Батьки! Ця особа скривдила дитину серед білого дня і, з огляду на її поведінку, ситуація може повторитись - попередьте своїх дітей, щоб були обачні. 

А ще хочу додати що зло має бути покаране, незалежно від того, якою мовою воно послуговується - чи російською, чи українською, польською чи мадярською, а таким «гостям» треба чітко дати зрозуміти, що Львів - це місто, де не будуть терпіти прихильників «рускага міра», які шаленіють при вигляді всього українського і втрачають розум. Тому всі ми сподіваємося на обєктивне розслідування правоохоронними органами цієї події», - додала Вікторія Бущева.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ