Тепер, через заборону суду, міськрада не має права проводити повторний конкурс, визначати переможців чи навіть подовжувати існуючі договори. Тож єдиний спосіб забезпечити перевезення пасажирів – передати усі маршрути в розпорядження комунального АТП-1. 

Проте у місті може трапитись справжній транспортний колапс. Адже, наприклад, 22 жовтня договір закінчився у перевізника «Успіх БМ». Тимчасовий – до 22 січня 2018 року, підписали не з міськрадою, а уже із АТП-1. Далі має бути проведений конкурс. Якщо ж його не дозволять провести, то цей перевізник буде нелегальним.

Нагадаємо, у програмі «Правда. Розслідування» йшлося про те, що Львові де-факто і де-юре немає жодного легітимного перевізника. Так, за словами депутата львівської міськради Валерія Веремчука, з перевізниками немає легального договору. Із деякими з них укладені лише тимчасові договори або ж договори, отримані на конкурсі. Конкурс скасований рішенням суду, тобто транспорт у Львові не мав би їздити взагалі. Системи підрахунку пільговиків узагалі не існу, адже штучно завищувати їхню кількість – лише на руку перевізникам та міським чиновникам.

До слова, проект «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА з березня 2016 року. Подивитись програми можна на сайті телеканалу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ