Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 18 травня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

Як йдеться у рішенні виконкому, матеріальна допомога надається дітям віком до 18 років.

«Одноразова матеріальна допомога у розмірі 3500 грн. на кожну дитину надається: дітям осіб, які загинули (пропали безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі в Антитерористичній операції, та Героїв Небесної Сотні, яким надано статус члена сім’ї загиблого відповідно до законодавства України; дітям з інвалідністю учасників Антитерористичної операції (у тому числі бійців-добровольців, які визнані такими за процедурою, встановленою Львівською обласною радою), постраждалих учасників Революції Гідності: дітям учасників антитерористичної операції (у тому числі бійців-добровольців, які визнані такими за процедурою, встановленою Львівською обласною радою), постраждалих учасників Революції Гідності, які визнані особами з інвалідністю внаслідок війни; дітям один з батьків яких помер», - вказано у рішенні виконкому. 

Також одноразова матеріальна допомога у розмірі 2000 грн. на кожну дитину віком до 18 років надається дітям з сімей учасників Антитерористичної операції (у тому числі бійців-добровольців, які визнані такими за процедурою, встановленою Львівською обласною радою), у яких на вихованні є четверо і більше дітей віком до 18 років (а також дітей, які навчаються у загальноосвітніх та вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах з денною формою навчання, до досягнення ними 23 років і не мають власних сімей, незалежно від їхнього місця проживання або реєстрації, не перебувають на повному державному чи недержавному утриманні).

Для отримання одноразової матеріальної допомоги один з батьків дитини або уповноважений представник подає до Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій відповідну заяву.

ІА "Вголос": НОВИНИ