Про це під час прес-конференції з нагоди святкування Дня Незалежності у Львові у четвер, 10 серпня, розповіла арт-директор міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt Оксана Линів, передає кореспондент «Вголосу».  

За її словами, у місті Львові започатковують фестиваль, що об'єднає найкращих музикантів-класиків Європи та України. Сам фестиваль присвячений молодшому сину відомого композитора Амадея Моцарта Францу Ксаверу, який протягом 30 років жив на Галичині.

«Під час фестивалю відбудеться презентація музики сучасних українських композиторів. Ми задіяли найцікавіші локації міста, аби наші гості не лише побачити цікаві архітектурні споруди Львова, а й послухати біля них класичну музику», – розповіла арт-директор міжнародного фестивалю класичної музики.

«Також у межах фестивалю відбудеться і виступ дітей-віртуозів з Європи у Львівській філармонії, 37 молодих музикантів та солістів з Німеччини та 30 з України спільно виступатимуть 21 серпня. А у Львівському оперному театрі  на одній сцені зберуться 9 зірок світової оперної сцени» – зазначила Оксана Линів.

Також вона додала, що гості фесту матимуть змогу послухати концерти і у храмах: «Перший  відбудеться 19 серпня у Домініканському соборі, під час нього звучатимуть духовні твори 17 століття».

Локації заходу – центр міста Львова, трамвайне депо, концертні зали міста тощо. 

Нагадаємо, Львів готується до святкування Дня Незалежності України. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ