Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

З відповідною пропозицією на одному із засідань виконавчого комітету виступив депутат Юрій Кужелюк, посилаючись на звернення мешканців. Відтак члени виконкому доручили керівнику управління транспорту Віктору Щиру вивчити це питання.

Доповідаючи сьогодні на засіданні виконкому, Віктор Щир стверджував, що продовжувати маршрут №18 недоцільно. У його службовій записці зазначено: «Маршрут №18 курсує від вул. Суботівської до вул. Личаківської (АС №6). Кінцева зупинка в цьому місці є виправданою, так як на АС №6 сходяться напрямки маршрутів з м. Винники, сіл Лисиничі, Підберізці, мікрорайону Кривчиць та приміських маршрутів і люди роблять пересадку на маршрут №18 та інші міські маршрути, які тут курсують.

Своєю чергою, керівництво ТзОВ «Фіакр-Львів», яке здійснює перевезення за вказаним маршрутом, зазначає, що, згідно із затвердженим графіком руху, автобуси виконують 11-12 рейсів на день. Час, який водій затрачає на проходження одного рейсу, становить 1 год. 6 хв., довжина маршруту – 16,3 км.

У разі продовження маршруту до ПрАТ «Компанія Ензим» (вул. Личаківська, 232) збільшиться тривалість рейсу та довжина маршруту на 2,6 км на колі. Загалом упровадження змін призведе до збільшення теперішньої довжини маршруту №18 приблизно на 187 км на день, оскільки курсують 12 автобусів.

Упровадження запропонованих змін спричинить зменшення кількості рейсів, а наявні витрати на паливно-мастильні матеріали залишаться ті самі, до того ж збільшиться інтервал рух, що призведе до невдоволення пасажирів. На сьогодні повз завод пролягають два міські маршрути – №36 та №40. У разі впровадження змін автобусний маршрут №18 дублюватиме запропонований відрізок продовження до ПрАТ «Компанія Ензим».

Однак Юрій Кужелюк назвав ці розрахунки «відмазкою», зробленою з математичною похибкою, а також лобіюванням інтересів обласних маршруток. Він переконаний, що інтервал руху суттєво не збільшиться і на кількості пасажиропотоку це ніяк не позначиться. Відтак члени виконкому доручили управлінню транспорту на місяць продовжити маршрут і провести відповідний моніторинг.

ІА "Вголос": НОВИНИ