Сергій Хоменко, мешкаючи у Львові, створив веб-сайт world-ua.com, куди чотири місяці викладав піратські копії голлівудських фільмів. Користувачі цього ресурсу могли вільно переглядати кіно та завантажувати його.

Ще у травні цього року прокуратура Львівщини повідомляла про затримання Сергія Хоменка. Тоді правоохоронці вилучили усю його техніку із доказами злодіянь. Оскільки відеопірат порушив авторські права ряду американських кінокомпаній, Українська антипіратська асоціація із захисту прав на музичні, аудіовізуальні твори та комп'ютерні програми подала на нього до суду.

Зазначимо, що Хоменко незаконно завантажив на свій веб-ресурс фільми кінокомпаній 20th Century Fox, Columbia Pictures Industries, Disney Enterprіses, Universal City Studios, Warner Bros. Entertainment. В Асоціації заявили про 30 незаконно розповсюдежних кінофільмів та мультфільмів. Серед них, зокрема - «Красуня і чудовисько», «Людина - павук: Повернення додому», «Принц Персії», «Вбивство у східному експресі» та інші.

Як пишуть ЗМІ, під час судового засідання 9 серпня Сергія Хоменка оштрафували за порушення ч.2 ст. 176 ККУ (порушення авторського права та суміжних прав) на 17 тис. грн та конфіскували його ноутбук. А також суддя повністю задовольнила позов Української антипіратської асоціації і стягнула на користь кінокомпаній загалом 6,1 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ