Про це пише ГО «Розвиток громади».

«На черговому «таємному» зібранні архітектурно-містобудівної ради, що відбулось 28 березня, окрім іншого, розглядали Детальний план території (ДПТ), обмежений вул. Січинського та вул. Зеленої. Нагадаємо, що він суперечить Генплану Львова та плану зонування території, оскільки щільність забудови – 48% при допустимих 31%. Також у ньому відсутній комплексний підхід для розвитку району, оскільки будівництво багатоквартирних житлових будинків не передбачає розбудови соціальної інфраструктури. Втім, головний парадокс полягає у тому, що головний архітектор цього ДПТ Юрій Столяров входить до складу цієї архітектурно-містобудівної ради, тобто він оцінює свій проект. А це, своєю чергою, породжує конфлікт інтересів, про який НЕ знає громадськість, оскільки рада не інформує про свої засідання та не оприлюднює ні порядку денного, ні результатів засідань», – йдеться у повідомленні громадської організації.

Представники ГО «Розвиток Громади», які випадково дізнались про чергове зібрання, вимагали у голови архітектурно-містобудівної ради Юліана Чаплінського та усього складу ради постійно інформуватичерез сайт ЛМР про усі засідання та рішення цього експертного консультативно-дорадчого органу. Оскільки, відповідно до законодавства, жоден елемент містобудівної документації не може бути прихований від громадськості, небайдужі львів'яни мають право знати завчасно про таке засідання, ознайомитись із порядком денним та прийти на нього, аби дізнатись, які фахові пропозиції надає містобудівна рада Департаменту містобудування ЛМР. На цю пропозицію активістів ГО «Розвиток Громади» головний архітектор Львова і голова архітектурно-містобудівної ради Юліан Чаплінський авторитетно заявив, що відтепер у межах чинного законодавства відбуватиметься інформування громадськості про засідання ради та оприлюднюватимуться протоколи засідань.

За дивним збігом обставин, у той самий час у Львівській міській раді відбувалось засідання депутатської комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища, на якому також розглядалось питання щодо відкритості роботи архітектурно-містобудівної ради.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ