Про це під час брифінгу у понеділок, 11 вересня, розповіла директор департаменту розвитку ЛМР Наталя Бунда, передає кореспондент «Вголосу».

Наталя Бунда уточнила, що встановила робоча група: рішення конкурсної комісії не оприлюднили, оскільки протокол про засідання комісії офіційно не подали в управління культури відповідно до законодавства. Також станом на сьогодні взагалі є два протоколи засідання конкурсної комісії, котрі різняться змістом. Є і 63 заяви-скарги від мешканців щодо порушення процедури вищезгаданого засідання, проте дослідити цей факт юридично вони не можуть, посилаючись на відсутність офіційно оформленого протоколу засідання.

Також, за її словами, якщо оголосять новий конкурс, відповідно сформують новий склад конкурсної комісії.  

Як писав «Вголос», за результатами засідання конкурсної комісії щодо обрання нового керівника Львівського будинку органної та камерної музики, яке відбулося у середу, 23 серпня, до Львівської міської ради надійшло понад 60 листів від членів конкурсної комісії та громадських організацій. У зв'язку з цим у ЛМР створили робочу групу, яка проводила так зване розслідування.

Нагадаємо, що в конкурсі на посаду директора Будинку органної музики брали участь двоє кандидатів – чинний директор Юліан Винницький та співзасновник Collegium Musicum Lviv, диригент і композитор Іван Остапович. Під час засідання конкурсної комісії 23 серпня керівником обрали Юліана Винницького. 24 серпня під стінами органного залу активісти протестували проти призначення директором Будинку органної та камерної музики Юліана Винницького. Вони вимагали проведення повторного конкурсу з неупередженими членами комісії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ