Про це Карась пише у своєму «Фейсбук».

«Під час нанесення чергового напису на паркані біля активістів різко зупинилося чотири автомобілі і звідти вискочила група чоловіків. Вони відразу кинулися бити хлопців. Одного з хлопців звалили на асфальт і вдарили ногою в голову. Інший підняв руки до голови і намагався захиститися руками від ударів і кричати: «Що таке? За що?», але його теж почали гамселити. Під час сутички один з нападників отримав легке ножове поранення. Активістів посадили до автомобілів і повезли», - розповідає Карась.

За його словами, в автомобілі невідомі чоловіки заявили, що вони працівники карного розшуку поліції Львова.

«На жодному з чотирьох автомобілів і на жодному з чоловіків не було символіки поліції. Під час нападу на активістів оперативники не вимагали «припиніть малювати», не кричали «поліція» і не зробили нічого, щоб ідентифікувати себе як представники закону, а не банди. Одного з хлопців одразу збили на землю і почали копати ногами, а інший зазнав нападу одразу за тим», - зазначив націоналіст.

Карась повідомив, що зараз одному із затриманих активістів дають адміністративний штраф і погрожують:

«Поліцейські дуже злі на політичну активість хлопців і трафаретну кампанію по Гандзюк. Звідки галицьким операм поліції мати симпатії до херсонських замовників по Каті Гандзюк з ментовки - важко навіть уявити. Іншому затриманому активісту інкримінують напад на поліцейського».

«В поліції спочатку сказали, що оперативник отримав дрібний поріз, - продовжує керівник С14. - Зараз уже почали фабрикувати «переживаємо за життя». Жодних пояснень, чому чотири автомобілі і натовп оперативників кинувся бити двох хлопців посеред порожньої вулиці, ні слова не сказавши, що вони поліція - не надано».

За словами Євгена Карася, ці дії поліції «схожі на нальот тітушні чи криміналітету»:

«На одного з активістів С14 у липні вже був напад біля будинку, де він проживає. Нашим активістам постійно погрожують. Жоден з активістів і гадки не мав, що це напад поліції, а не банди. Характерно також, що напередодні саме активісти С14 знайшли чоловіка, який вчинив наругу над меморіальним каменем українських солдатів. Після чого на С14 у Львові посипалася чергова хвиля прокльонів та погроз з боку вати та російських ботів».

Також націоналіст повідомив, що сьогодні о 17:00 год в Галицькому суді Львова відбудеться суд щодо запобіжного заходу для активіста С14.

Натомість у львівській поліції цю ситуацію описують по-іншому. Тут заявляють, що 20-річні хлопці, побачивши поліцейських, почали втікати. «Під час затримання один з них раптово вдарив капітана поліції ножем», - зазначають правоохоронці.

За цим фактом вже відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до п'яти років позбавлення волі. 

Як раніше повідомлялося, близько 08:30 ранку 31 липня Катерина Гандзюк вийшла з під’їзду. Із кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав у руках ємність із рідиною. Невідомий вилив рідину, попередньо кислоту, в обличчя жінки, після чого втік. Потерпілу з опіками доставили в лікарню.

Правоохоронці перекваліфікували напад і обливання кислотою працівниці Херсонської міської ради з хуліганства на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування.

Згодом, літак ДСНС транспортував до Києва постраждалу Катерину Гандзюк. Їй також надали державну охорону.

2 серпня, голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик заявила, що до нападу на Гандзюк можуть бути причетні працівники місцевої поліції.

ІА "Вголос": НОВИНИ