[media=151056,151057] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Національний корпус» протестував проти політичного переслідування їхніх членів, які 30 травня через нехтуванням прав громадськості змушені були силою увійти у приміщення Львівської обласної ради. За словами керівника «Нацкорпусу» Львівщини Святослава Сірого, у помешканнях націоналістів у зв'язку з подіями 30 травня зараз відбуваються обшуки.

«Зараз проти нас відбуваються репресії та політичні замовлення. Сьогодні хлопців переслідують, у їхніх будинках тривають обшуки. І саме через це ми вийшли на акцію протесту», – зазначив керівник «Національного корпусу» Львівщини Святослав Сірий.

Ще до початку акції вхід у приміщення  обласної  прокуратури охороняло кілька десятків правоохоронців та представників Нацгвардії. Окрім того, перед приміщенням обласної прокуратури пікетувальники запалили димові шашки. 

Після пікету обласної прокуратури «Національний корпус», скандуючи: «Ні політичним замовленням», продовжив свою акцію під Головним управлінням Національної поліції Львівської області.

Екс-боєць полку «Азов» Іван Синюта, який був поранений на сході України, зазначив, що влада не має морального права переслідувати націоналістів.  

«Я боєць полку «Азов». На Сході ми не боролись за державу, яка переслідує націоналістів. Націоналісти – це кістяк цієї держави. І за свободу треба боротися, треба відстоювати свої права в усіх органах влади. І ці люди, які тут стоять (ред., – правоохоронці) свідчить про те, що вони нас бояться. Тільки організувавшись, ми зможемо відстояти свої права», – зазначив боєць АТО.

Один із членів «Національного корпусу», в будинку якого у п’ятницю поліція провела обшуки, Микола Зінкевич розповів, що в час, коли Україну знищують корупціонери та вороги, влада чомусь бореться з націоналістами.

«У п'ятницю о 8 годині ранку до моєї домівки прийшли чотири представники так званих правоохоронних органів. У мене вдома була лише моя матір, бо я був на роботі. Вони розбіглись по будинку і шукали самі не знали що. Вони навіть перекинули усі книги, які у мене є. Я хочу, щоб ці люди зрозуміли раз і назавжди: нас не залякати і зламати. Ми живемо цією країною, ми нація», – сказав Микола Зінкевич. 

Свою акцію «Національний корпус» закінчив зверненням до поліції з проханням «не ставати режимом та бути на боці патріотів».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ