ЛЬВІВ, 31 ЛИПНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — До приїзду віце-прем’єр-міністра Івана Васюника міська влада представить йому усі необхідні документи.

Про це у коментарі Presstime повідомив перший заступник міського голови Олег Синютка.

«1 серпня Alpinе передасть всю проектно-кошторисну документацію. Ми плануємо розпочати фінансування за рахунок тих бюджетних призначень, які сьогодні передбаченні на заходи пов’язані з Євро. Процес роботи вже почнеться і ми не будемо тратити час на підписання угод і відповідних домовленостей. Після початку робіт підписання угоди з інвестором — це буде більше проблема потенційного інвестора ніж проблема міста», — прокоментував Олег Синютка.

На нараді, що стосуватиметься Євро 2012 усі необхідні документи покажуть Васюнику.

«4 серпня, коли у Львові відбудеться виїзна нарада по Євро за участю віце-прем’єр-міністра, ми дамо відповідне рішення виконкому, дозвіл на проведення підготовчих робіт по будівництву тощо. Аналогічні гарантії, які дав Київ по будівництву НСК Олімпійський дамо і ми. Всі документи вже є», — проінформував Олег Синютка.

За словами Синютки, потенційними інвесторами на будівництво стадіону є ФК «Карпати» та австрійська компанія, котра співпрацює з Alpine Bau.

«Хоча мені найближчим український варіант інвестора. Можливість, що буде два інвестори є малоймовірною. Хоча я знаю, що наші два футбольні клуби ведуть про це розмову» — додав Олег Синютка.

Нагадаємо, що віце-прем’єр-міністр Іван Васюник зобов’язав Львівську міськраду надати всю інформацію про інвестора стадіону до 1 серпня. Таке рішення було прийняте на нараді з питань підготовки інфраструктури міст до чемпіонату Євро 2012.

За результатами засідання львівська влада зобов‘язана до 1 серпня надати до Міністерства сім‘ї, молоді та спорту, Національного агентства з питань ЄВРО-2012, Федерації футболу України інформацію щодо інвестора, обсягів та джерел фінансування будівництва стадіону, підтверджену гарантійними листами.

4 серпня у Львові відбудеться засідання обласного організаційного комітету з підготовки до ЄВРО-2012 за участю Віце-прем‘єр-міністра Івана Васюника та національних експертів ЄВРО-2012 з питань стадіонів, транспорту, медицини та розміщення.

Як повідомляло агентство, на останній сесії міський голова Львова Садовий запевнив депутатів про те, що є лист від почесного президента ФК «Карпати» Петра Димінського, у якому останній висловлює бажання виступити інвестором будівництва стадіону до Євро. Водночас, сам Димінський заявив на зустрічі з депутатським корпусом, що готовий фінансувати будівництво євростадіону у Львові в обмін на міську землю і майно. Петро Димінський пропонує міській владі Львова віддати у статутний фонд ВАТ «Народна команда «Карпати» неліквідні об’єкти комунальної власності на суму не меншу 300 млн. євро.

ІА "Вголос": НОВИНИ