[media=93672,93673,93674,93676,93677] 

Про це «Вголосу» розповів заступник начальника із економіки Держінспекції Федір Червінчак, якого побили зловмисники.

Федір Червінчак зазначив, що жодних вимог ці люди не мали, вони просто вигукували незрозумілі гасла і облили зал засідань зеленою рідиною. Конфлікт тривав до 10 хвилин і після цього люди в масках покинули приміщення інспекції.

На місце події викликали правоохоронні органи. Міліціонери розповіли, що попередньо буде порушено кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України ( Хуліганство, вчинене групою осіб). Варто зазначити, що у п’ятницю минулого тижня хтось дав вказівку відключити систему відеоспостереження на підприємстві.

Виконуючий обов’язки керівника Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії у Західному регіоні ( у відрядженні) Євген Бентковський розповів, що, ймовірно, люди, які сьогодні вчинили безлад в установі, прийшли туди за вказівкою начальника інспекції Володимира Гери, який зараз перебуває у декретній відпустці.

Євген Бентковський пояснив, що нещодавно Володимир Гера отримав догану через неналежне виконання своїх обов’язків, а також мав пройти атестацію в Києві, однак пішов у декретну відпустку.

За словами Євгена Бентковського, його призначили тимчасовим керівником підприємства кілька тижнів тому, проте цього часу вистачило, аби побачити значні зловживання у роботі начальника, який пішов у декретну відпустку.

«Ми побачили, що до роботи Держенергонагляду Західного регіону є багато недоліків. Тому будемо звертатися у інстанції, щоб вони перевірили роботу підприємства, зокрема Володимира Гери», – сказав в.о. керівника інспекції.

ІА "Вголос": НОВИНИ