Про це інформує кореспондент «Вголосу».

У 2017 році 80%, це майже 1,3 млрд грн, видатків бюджету пішли на оплату праці та нарахування на заробітну плату. Ще понад 150 млн (9,6%) департамент освіти витратив на оплату комунальних послуг та спожитих енергоносіїв. Близько 110 млн. (6,8%) забрали витрати на продукти харчування для шкільних та дошкільних закладів. Решта 60 млн грн пішли на інші видатки.

Предмет фізики виявився «щасливчиком». Для лабораторних занять із цього предмету обладнали 26 кабінетів та закупили 107 мультитач-панелей на загальну суму майже 15 млн грн. Крім того, закуплено 3D-принтери для 38 навчальних закладів, що коштувало 897 тис грн. Це допомогло розпочати проект «Ourcraft», що має на меті змінити одноманітний формат подачі інформації на уроках, впровадженням 3D-моделювання та друку - розповідає Зоряна Довганик.

Значна частина звіту стосувалася інклюзивності освіти у Львові. Згідно зі статистикою в 2017 році інклюзивним навчанням було охоплено 139 дітей у 33-ох навчальних закладах. «Для цього у школах впроваджені додаткові посади: вихователь або асистент вчителя та практичний психолог» - зазначає начальник департаменту освіти. Крім того, в 112 школах Львова навчаються 902 дитини з особливими потребами. Для 19 з них створені три спеціальні класи: два для учнів із порушенням слуху та один для дітей із складними порушеннями розвитку.

У питанні харчування в 2017 році запроваджено кілька нововведень. По-перше, у СШ № 4,60,53,42,98 реалізовано експериментальний проект «Обід на вибір». Тобто в кінця тижня учні початкових класів мають змогу обирати, що їстимуть наступних 5 днів. По-друге, на базі садка №166 відкрито першу в Україні санаторну групу для дітей з безлактозною та безглютеновою дієтою. Проте, зі слів Зоряни Довганик, у цьому проекті часто виникають проблеми із постачанням продуктів, адже їх дуже важко знайти.

Львів стандартно посідає високі місця за рівнем знань випускників. У 2017 лише Київські учні були кращими за результатами ЗНО. «27 дітей отримали найвищий бал, ще четверо набрали максимум із двох предметів, тобто 400 балів. Для таких дітей ми передбачили грошову винагороду – 2 і 4 тис гривень відповідно» - каже Зоряна Довганик

Серед планів на 2018 рік можна виділити відкриття 18 нових дошкільних груп, проведення навчання для вчителів і створення інклюзивно-ресурсного центру. «У 2018 році ми хочемо придбати нові мультитач-панелі також. Провести ремонтні роботи на спортивних майданчиках навчальних закладів. В планах міста є те, щоб біля кожної школи був відремонтований спортивний майданчик», - додала Зоряна Довганик.

ІА "Вголос": НОВИНИ